maanantai 18. toukokuuta 2015

Takaisin arkeen




Reilu kuukausi sitten kaikki tuntui kääntyvän päälaelleen. Kuolemantapaus lähipiirissä vei minutkin tyttöjen kanssa Suomeen pariksi viikoksi. 

Reippaat matkustajat välillä Oslo-Bodø
Takaisin palattiin viime perjantaina ja varsin väsyneinä. Silti reissu oli varmasti tarpeen. Ainakin oma surutyö pääsi vasta alkamaan kun pääsi paikan päälle muiden luo. Ja ehkäpä meistä oli paikan päällä jotain apuakin.






Täällä kotona tuntuu, että kotiutuminen on henkisellä tasolla ottanut vähän takapakkia. Kielen opiskelu ja asioiden järjestely vaatisi energiaa, jota nyt ei tunnu olevan vieläkään, paitsi pakollisiin juttuihin. Ilahduttaa kuitenkin, kun saatiin tänne lisää Suomi-jengiä :) Kämppä on vähän kaaos ja Suomen tuliaisina tuotu vatsatauti on vetänyt lakoon puolet porukasta. N sairastikin jo Suomessa, itse olen toistaiseksi säästynyt. Mutta sitten kuitenkin, ihan oikeasti vain vähän on todella tarpeen ja siinä mulla olisi ainakin muistettavaa... Sitä kun on tapana pitää niin monta rautaa tulessa koko ajan.

Ja yksi tuleva projekti onkin syksyllä alkava opintokokonaisuus: Norjan kieli ja kulttuuri 60 op Nordlandin yliopistossa. Siitä olen kyllä todella innoissani! :) Toivon mukaan pikku M:n hoitokuviotkin järjestyisivät jouhevasti... Isommalle haettiin hoitopaikkaa puolella ajalla mutta pientä ei vielä hoitoon laiteta. Onneksi lähiopetusta ei tule olemaan montakaan tuntia viikossa :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti