tiistai 14. huhtikuuta 2015

Rentoja kotipäiviä

 Viikonloppuna otettiin rennosti ja nautittiin siitä, että tavarat ovat paikoillaan. Jes! Vähän heikko valikoima ja kalliit hinnat ovat innostaneet leivän leipomiseen jo muutamana päivänä. Sunnuntaina sutaisinkin superhelpot sconesit. Aika kivan, hiukan happaman vivahteen leipäsiin toi tuo pohjassa käytetty jugurtti. Ohje löytyi lehdestä nimeltä Kamille ideer. Lehtien lukeminen sujuu ihan kivasti norjaksi ja kun valitsee vain kiinnostavat aiheet, jaksaa sanastoltaan vaikeampiakin artikkeleita lukea...

Tässä siis tämä herkkusconesien ohje!

6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
0,5 dl kaurahiutaleita
3 dl kreikkalaista jugurttia
1 dl maitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sitten maito ja jugurtti ja sekoita hyvin. Muotoile pellille könttejä (jos haluaa sopivan kokoisia leikkaamatta syötäväksi, suosittelen ainakin kahdeksaa taikinakasaa :) ). 
Paista 200-225 asteessa noin 15 minuuttia.

(alkuperäisessä ohjeessa oli muuten myös rusinoita, mutta tein ilman niitä ja toimi loistavasti niinkin)



Neiti N on kyllä keksinyt hyvin puuhaa, vaikka leikkikavereita ei vielä ole kovin montaa ollutkaan. Taideteoksia syntyy sellaisella tahdilla, että otan mielelläni vastaan kaikki parhaat tekeleiden jemmailuvinkit! :)

Silti, tämän lyhyen ajan kuluessa on yksi tuttavaperhe jo löytynyt! Leikkikavereita tuosta perheestä löytyykin kaksin kappalein. Välimatka uusien tuttujen luo on aika sopiva, sellainen jonka Neiti N jaksoi hienosti kävellä. Kotimatkalla maistui pienet unet ja reppukyyti muutaman tunnin leikkimisen jälkeen. Kaverusten puuhastelua on kyllä tosi hauska seurata ja aika veikeää, kun molemmille on ihan okei, vaikka toisen puheesta ei niin kovasti ymmärräkään. N:n ymmärrys toki toimii jotenkin, kiitos svenska dagiset'n!


Täytyy kyllä myöntää, että olo tuntuu onnekkaalta, kun jo nyt on päässyt aloittamaan tutustumisen paikallisiin!
Tästä on hyvä jatkaa!

Maisemaa kotikulmilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti