keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Været...



Været on Norjaksi sää. 
Se onkin ollu tämän päivän puheenaihe paikallisessa mediassa ja puheenaihe se tosiaan taitaa olla täällä(kin) päin maailmaa melko usein. Tiukka puuskainen tuuli puhalsi aamupäivällä bussin ojaan ja radiossa vitsailtiin kevään tulleen Norjaan, kun on niin ponteva myrskykin. No, ainakin meillä on tänään ollut sisäpäivä, sillä en oikein jaksanut uskoa, että ulkoilusta olisi nauttinut kukaan. Myös rakeet rapistelivat räystään reunaa peräti kolme kertaa! Silti nyt illasta paistaa aurinko, niin kuin mitään ei olisi tapahtunut...

  Norjassa ajatus lounaasta ei ole aivan sama kuin suomalaisilla mutta ainakin toistaiseksi meillä vedetään sen verran kotiinpäin, että pitäydymme lämpimän lounaan kannalla! Tänään tarjoiltiin simppeliä, vaikkakin vähän harvinaisempaa arkiherkkua, nimittäin fetajuustolla höystettyjä karitsanlihapullia. Ruuanlaitto on ihan mukavaa ja välillä ruuan kanssa on ihan mukava nysvätä, mutta arkena arvostan eniten helppoja ja kaikille maistuvia kokonaisuksia. Nämä lihapullat hävisivät parempiin suihin lohkoperunoiden ja salaatin kera. Aika mukavaa vaihtelua salaattiin tuli marinoiduilla kikherneillä. 

Lihapullat karitsanlihasta

n.700g karitsan jauhelihaa
1-2 kynttä valkosipulia
yrttejä oman maun mukaan (minttu, rosmariini, basilika, persilja, korianteri ja niin edelleen)
mustapippuria
suolaa tai yrttisuolaa
fetajuustoa

pyöritellään ja sitten uuniin n. 200 astetta 15-20min


Täytyy tosin myöntää, että halusin tehdä kikherneistä jotain ihan vaan siksi, että saisin kokeilla valjastaa niiden liemen parempaan käyttöön! Niin oudolta ja epäilyttävältä kun se kuulostaakin, säilykekikherneiden liemestä saa sokerin kanssa oivallista (ja melko edullista!) marenkia! Sovelsin näihin vähän Chocochilin mainiota ohjetta ja vaikka omaan makuun sitruunamehua olisi voinut olla vähemmän, oli maistajaraati tyytyväinen :) Höysteenä kermavaahtoa, kinuskikastiketta ja puolukoita. Nams!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti