keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Kaikkeen tottuu, saunattomuuteenkin

Muuttaessa tuli mietittyä, onko uudessa maassa jotenkin ontto olo, kaipaako sitä jotakin tiettyjä asioita kotimaasta. Niin kuin nyt vaikka saunaa tai fazerin sinistä, näitä "yleisimpiä". Hassua kyllä, saunattomuus ei vaivaa yhtään (ainakaan minua itseäni). Ensin ajattelin että se johtuu vain siitä, kun ei ole aiemminkaan ollut mikään kaikkein innokkain saunoja, vaikka se toki ihan mukavaa onkin. Sitten taas toisaalta, se edellinen asunto Lahdessa, josta tänne muutettiin, oli meidän kodeistamme ensimmäinen, jossa oli sauna. Jokaisessa asunnossa, missä on tullut asuttua, on ollut jotain parempaa ja yleensä jotain huonompaa edelliseen verrattuna. Ja tietenkin poikkeuksetta kaikki ovat olleet erilaisia toisiinsa nähden. Niinpä päätin ajatella ne eroavuudet Suomalaiseen asuntoon ennemminkin eroavaisuuksina asuntojen kesken. Meillä ei ehkä ole nyt saunaa mutta kylpyamme löytyy. Tilaa ei ehkä ole yhtä paljon mutta on minikokoinen kodinhoitohuone (ja se se vasta on jotakin!). Meillä ei ole astiankuivauskaappia mutta ilmankin näyttää pärjäävän yllättävän helposti. Naurakaa vaan mutta ainut kipupiste on ehkä näin kestovaippavauvan kanssa käsisuihkun puute! :) 

Eilinen kävely åpen barnehageen sateessa oli vähän tiukempi mitä kuvittelin. Sateenvarjo oli välillä todella hyödytön noissa tuulenpuuskissa. Vaunujen sadesuoja oli suunnilleen yhtä hyödytön. Ostoslistalle pitää siis varmaan lisätä sadetakki itselle! Silti kannatti lähteä, sillä paikalla oli paljon porukkaa. Hetkeksi hämmennyin kun joku tuli esittäytymään suomeksi! Tosi hauskaa! Se ei ole ihan superharvinaista kuitenkaan, että törmää johonkuhun, jolla on jotakin linkkejä Suomeen.
 Maanantaina leivottiinkin. Nimittäin raparperipiirakkaa vanhoista hillojämistä. Ikävää, että tällä kertaa lopputulos oli ulkonäöltään onnistunut ja maussa olisi vähän hiomista. Syötyä tuokin tuli mutta jaettavaksi asti ei reseptistä nyt ollut!
Seuraava missio olisi metsästää paikka, josta hakea tuoretta raparperia... 





p.s. Lienee sanomattakin selvää, että ihmisiä sieltä Suomesta kaipaa, jos jotakin...

1 kommentti: